Έναρξη σχολικού έτους 2021-2022

Ο Σύλλογος των διδασκόντων του 46ου ΓΕΛ Αθήνας σας καλωσορίζει και σας εύχεται δημιουργική σχολική χρονιά.

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 13/9/2021 η ώρα προσέλευσης είναι 08.30.

Ο αγιασμός θα γίνει  ώρα 09.00 στον αύλειο χώρο του σχολείου  με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών. Οι υπόλοιποι μαθητές θα παρευρίσκονται  στην τάξη τους.  Μετά την λήξη της τελετής του αγιασμού ο ιερέας θα επισκεφθεί κάθε αίθουσα ξεχωριστά. Οι μαθητές παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την τσάντα τους, επειδή  θα τους διανεμηθούν  τα σχολικά βιβλία και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.

 Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι είναι απαραίτητη και υποχρεωτική για την ασφάλεια όλων μας η τήρηση των υγειονομικών μέτρων και συγκεκριμένα η διενέργεια self-test,το οποίο θα ελέγχεται ,η προσκόμιση πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού  και η χρήση μάσκας. Για την Δευτέρα 13/9 το self-test  πρέπει να έχει διενεργηθεί τουλάχιστον 24 ώρες πριν και να επιδειχθεί στην επίσημη μορφή του η και γραμμένο ιδιόχειρα.

Σας ευχαριστούμε

Ο Διευθυντής Δημήτριος Καλλέργης

Ο Σύλλογος των Διδασκόντων

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων, γυμνασίων και λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης),προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση  σύμφωνα με τις ακόλουθες προϋποθέσεις, όπως αυτές περιγράφονται στο νέο πρωτόκολλο  “Αρχές Διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 στις σχολικές μονάδες της Εθνικής Επιτροπής Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19”:

self-test

α) Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου οι μαθητές/τριες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, εφόσον ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα που συστήνεται ο εμβολιασμός, καθώς και αυτοί/ες με ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου.

Προ Τρίτης και Παρασκευής

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα και οι μαθητές/τριες προσέρχονται με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος, σύμφωνα με το υπόδειγμα  , το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Εγγραφή των μαθητών στο ΠΣΔ και την η-Τάξη: Αναγκαίες ενέργειες κηδεμόνων/μαθητών.

Για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης οι κηδεμόνες θα πρέπει να δημιουργήσουν για τα παιδιά τους λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν το δικό τους λογαριασμό στο ΠΣΔ. Ο λογαριασμός αυτός είναι αναγκαίος για να συμμετέχουν οι μαθητές στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση του σχολείου.

Η διαδικασία είναι απλή, για να γίνει όμως σωστά απαιτεί την εισαγωγή ορθών στοιχείων. Τα στοιχεία που θα χρειαστείτε υπάρχουν στον έλεγχο επίδοσης Α’ τετραμήνου του μαθητή που δόθηκε τον Φεβρουάριο. Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη συμπλήρωση της φόρμας σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες:

Οδηγίες-στη-Σελίδα-εγγραφής-μαθητή

Για γενικότερες οδηγίες για την εγγραφή πατήστε εδώ.

Για να εγγράψετε το παιδί σας ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://register.sch.gr/students/

Μετά την εγγραφή τους στο ΠΣΔ, οι μαθητές πρέπει να ενεργοποιήσουν και τη συμμετοχή τους στην η-Τάξη μπαίνοντας μια πρώτη φορά, με τα στοιχεία που πήραν από το ΠΣΔ (προηγούμενο βήμα). Η διεύθυνση της η-Τάξης είναι: https://eclass.sch.gr/.


Σημαντικό: Λόγω υπερφόρτωσης του ΠΣΔ οι παραπάνω σύνδεσμοι μπορεί να μην ανταποκρίνονται. Το πρόβλημα είναι προσωρινό και δεν εξαρτάται από το σχολείο. Δοκιμάστε ξανά αργότερα.
Αν αντιμετωπίζετε κάποιο άλλο πρόβλημα με την εγγραφή, παρακαλώ επικοινωνήστε με την υποδιευθύντρια, κυρία Μαλαταρά.